Akateeminen kuorolaulu kajahtaa konserteissa ja laulavassa kulkueessa Oulussa

 

Nordic Student Singers’ Summit eli NSSS-opiskelijakuorofestivaali käynnistyi eilen torstaina Oulussa yli tuhannen laulajan voimin. Tänään perjantaina yli 40 kuoroa Pohjoismaista ja Baltian maista hajaantuu konsertoimaan eri puolille Oulua. Yleisölle maksuttomien konserttien tarkka aikataulu löytyy verkosta osoitteesta nsss2017.fi/aikataulu.

Lauantaina 6.5. vuorossa on festivaaliin olennaisena osana liittyvä paraati, jossa yli tuhat kuorolaista marssii laulavana kulkueena Raksilasta Rotuaarille. Yleisö on tervetullut seuraamaan kulkueen etenemistä esimerkiksi Hallituskadun varrelle. Kulkueen tarkempi reitti selviää verkosta osoitteesta nsss2017.fi.

Gaalakonsertissa kantaesitys Eino Leinon runoon

Festivaali huipentuu lauantai-iltana Ouluhallissa järjestettävään gaalakonserttiin, jossa laulajajoukko esiintyy yhdessä Oulu Sinfonia kanssa. Kapellimestarina toimii Jaakko Kuusisto. Gaalakonsertissa kuullaan muun muassa kantaesitys Jussi Chydeniuksen Eino Leinon runoon säveltämästä Kesäkantaatista. Teos on sävelletty suurkuorolle ja sinfoniaorkesterille.

Gaalakonsertti on osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa, ja sen järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia ja Oulun Musiikkijuhlat.

NSSS 2017 Oulussa 4. – 7.5.2017

Perjantai-illan konsertit ympäri Oulua klo 18 alkaen. Vapaa pääsy.

Laulava kulkue la 6.5. klo 13.30 Raksilasta Rotuaarille.

Gaalakonsertti
 la  6.5. klo 17 Ouluhalli.
 Liput 24/17 €
 Ticketmaster Suomi kautta maan. Lipun hintaan lisätään toimituskulut.
 Ilman toimituskuluja Oulu10-palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä sekä ovelta tuntia ennen konserttia.

www.nsss2017.fi

https://fi-fi.facebook.com/nsss2017oulu/